Res och handla billigare med rabattkoder från nätet

Maldiverna är den perfekta platsen för en smekmånad eller för par som letar efter en romantisk semester. Detta land med 1000 öar har allt man kan önska sig på en tropisk ö klart vatten, vita sandstränder, palmer, varma soliga dagar och massor av bra dykning. Det är så nära paradiset som du kan komma. Medan Maldiverna alltid har funnits som en dyr destination för bröllopsresor så är det faktiskt en otroligt prisvärt land att besöka. Ja, orterna är dyra (även de som är billigare) men landet har öppnat sin turism de senaste åren och låter nu lokalbefolkningen starta sina egna pensionat och färje systemet har utvecklats mycket. Du kan alltså enkelt besöka dessa länder även med relativt lite i plånboken och ändå uppleva lyxlivet av semester på en paradisö. 

Vill du inte använda din möjlighet till rabatt på resor utan istället på til exempel spel, leksaker eller andra tekniska prylar kan du Googla “rabattkod cdon” och hitta bra erbjudanden.

Spar pengar när du shoppar i Male

Den relativt lilla staden är värd för många intressanta moskéer, museer. Hukuru Miskiiy, även känd som Old Friday Mosque, är den äldsta i landet, och har anor ända tillbaka till 1656. Några andra intressanta platser att besöka är National Art Gallery, National Stadium och Sultan’s Park.

Res till rabatterat pris

Dyk ner till lägre nivåer vid Banan barriärrev

Detta är ett skyddat havsområde som är internationellt känt för sin skönhet och otroliga dykning och snorkling. De många grottorna och de dramatiska klipporna resulterar i en fantastiska tavla som är en fröjd för ögat. De briljanta korall växterna lockar en myriad av havsliv inklusive barracuda, muränor, jackfish, snapper och många fler.

Handla billigare när du besöker Mahibadhoo

Mahibadhoo är mycket välstädad ö (lokalbefolkningen volontär städar ön en gång i veckan), och byggnaderna är vackra och färgglada, målade i regnbågens alla färger. Även om det inte finns en “bikini strand” (som stränderna för utlänningar kallas) men det finns bra snorkling precis utanför stranden och det är en startplats för dagsutflykter till mindre befolkade och isolerade öar såsom Dhanbidhoo, Kalhaidhoo och Isdhoo .

Billigt med mat på Maldivernas matkultur

Maten här är mer än läcker och otroligt fräsh. De flesta restaurangerna i Male erbjuder uteserveringar.  Ibland kan du också hitta maträtter till rabatterade priser så som “dagens fångst”. Några av de mer populära ställena att gå till är The Seagull Café, Symphony, Royal Garden Café och Irudhashu Hotaa.

Roa dig med vattensporter

Kolla in en av de många vattensporter som finns i hela Maldiverna. Vattnet här är perfekt för en åktur, oavsett om det är via en bananbåt, vattenskidåkning, surfning för att nämna några så kommer du att få en fantastisk upplevelse.

Ta en tur med Whale Submarine och besök havsdjurens hem i havet

Denna populära utflykt tar dig längs havs revet. Detta är perfekt för barn och de som inte är intresserade av dykning. Det finns flera båtar som kan ta dig till startpunkten The Whale House. Det är säkrast att reservera i förväg, för visserligen sker det flera avgångar dagligen men det kan bli fullt med folk och köer.

Gå och fiska

Fiske är väldigt populär här, så för er som älskar när det nappar så finns det goda möjligheter till det. Många av hotellen erbjuder paketresor och kommer att förse dig med all nödvändig utrustning och bete. Nattfiske ingår också. Priserna varierar beroende på hur lång fisketur du önskar och om din bokning är en privat eller en charter.

Tillflykt till Bathala Island

Detta är en vacker ö i norra Ari-atollen. Det är bara 90 minuter med färja från flygplatsen eller 20 minuter med sjöflygplan. Stränderna här är täckta av mjuk vit sand och det finns mycket vacker växtlighet. Ön är liten, mycket intim samt inger känslan av lugn och frihet.

Unna dig en spa dag

När du spenderar tid och pengar för att resa hela vägen till ett ställe som detta, är det nästan ett måste att spendera åtminstone några timmar i ett spa. Det bästa med att vara här är att det är lätt att varva ner, koppla av och göra något bra för din kropp. Massage, avgiftning, soaks, wraps och ansiktsbehandlingar är några av alla de saker du kan njuta av.

Handla på STO Trade Center

Beläget i Male är stadens största stormarknad. Att plocka upp saker här kan spara lite extra pengar, särskilt om du bor någonstans med ett kök. Det finns ett bra sortiment av färska frukter och grönsaker, liksom några intressanta lokala favoriter.

Besök Nationalmuseet

I Sultan’s Park beläget i Male, kan du alltså hitta detta lilla museum, som öppnades 1952. Här kan du få lära dig och ta del av landets rika kulturarvet och historia. Många av föremålen som visas tillhörde en gång landets tidiga kungar och drottningar.