Målare på Södermalm experimenterar med mörka färger för att göra ditt hem levande

På den gamla goda tiden var vit den övervägande huvudfärgen som alltid valdes som basfärg. Husägare väljer gärna en ljusare ton för att skapa en illusion större ytor. Det var en favorit eftersom det gav en ljus och luftig känsla till rummet. Men tiderna har förändrats och idag är människor är inte rädda för att experimentera med mörka färger. De är redo att prova djärva och dramatiska nyanser i sitt hem. Ett måleriföretag som gärna hjälper dig med dina färgval hittar du hos: https://målerifirma.com/stockholm/

Välj mörka färger när du ska måla för att skapa en känsla av djup i rummet

Kom ihåg att ingenting förvandlar ett rum lika snabbt som ett par burkar färg. Du behöver inte välja tråkiga neutrala nyanser för ditt hem. Du kan krydda vardagsrummet, visa din personlighet i sovrummet och skapa en glad atmosfär i barnrummet med hjälp av mörka färger. Om du vill skapa drama och mystik i ett tråkigt och sterilt hem, måste du experimentera med mörka färger. Du måste ta flera beslut som börjar med valet av rummet. Vilket rum vill du måla? Är det vardagsrummet där du kommer att roa gästerna? Eller är det ditt privata källarkontor? Så här kan du skapa ett vackert hem med hjälp av djärva och ljusa färger.

Ett perfekt färgval för en målare när rummet är stort

Om rummet är stort och du vill skapa en mysig atmosfär, välj en ljus nyans för rummet. Det gör rummet perfekt för att ha konversationer med vänner och spendera tid med familjen. Ett stort rum kan få dina gäster att känna sig ovälkomna. Så det är bäst att välja ljusa nyanser av indigo, blå och bruna för att skapa en intim känsla i ett stort rum. Klicka här målerifirma Stockholm för att komma i kontakt med en målare på Södermalm som kan hjäpa dig att uföra arbetet.

Målerifirman får problem med mörka nyanser när rummet är litet

Om rummet är litet ska du komma ihåg att du inte ska måla det i en enda nyans med en mörk färg. Det kommer att få dig att känna dig klaustrofobisk. I stället är här några saker du kan göra för att måla ljusa och djärva färger i ett litet rum: Accentväggar är ett utmärkt sätt att måla med mörkfärg i ett litet rum. Om du använder en enda färg för hela rummet kommer det att göra att rummet ser mindre ut än tidigare. Men användningen av en accentvägg kommer att ge en snygg färg till rummet utan att göra det kvävande. Lägg till neutrala nyanser som svart, grått och vitt för att ge en paus från de färgstarka färgerna i rummet. Om du väljer att måla möblerna i en ljusgrön färg, välj då diskret brun eller vit till väggarna för att harmonisera färgschemat.

Att tänka på när du vill måla med mörk nyans

Om du vill måla hela rummet i en mörk nyans, se till att du får in ljusa färger i rummen bredvid och i hallen och badrummet. Använd också belysningsarmaturer för att skapa en kontrasterande effekt i rummet. Att experimentera med en mörk färg i ditt hem är en välkommen förändring från monotona färger. Det kommer att få ditt hem att känna sig levande utan att du behöver spendera en förmögenhet på ett dyrt hemrenoveringsprojekt. Om du överväger att välja mörka färger till ditt kan det vara ett riskabelt projekt att göra det själv. Det är bättre att anställa en erfaren målare för som kan hjälpa dig. Ta råd från färgkonsulter och bestäm ett färgschema som passar din personlighet och lägger till din personlighet i rummet.